Gepost op 4 januari 2015

Gelukkig zijn

Een week voordat we met ons gezin samen met mijn liefste vriendin en haar gezin op wintersport gingen, had ik mijn 2e chemo kuur en kon ik mij niet voorstellen dat ik een week later op de ski’s zou staan! Maar wat kan een mens gelukkig zijn, als het wel lukt. Bijna was de wintersport niet doorgegaan, omdat er geen sneeuw lag, maar de weergoden waren ons zeer goed gezind! Gelukkig kreeg ik ook toestemming van mijn longarts, al had ik er nooit over nagedacht dat ik niet zou mogen. Nu is skiën best een risicovolle bezigheid, dus moest ik van te voren wel goed over eventuele risico’s nadenken. Wat als….. Met een toilettas vol pillen, thermometer en mijn persoonlijke patiënten boekje met telefoonnummers en informatie over de behandelingen zou ik toch wel ver kunnen komen.

Ik heb dan wel geen bucketlist, maar nog een keer (of 20) skiën staat wel hoog op mijn verlanglijstje. Als enige van ons gezin zou ik er zonder problemen mijn zomervakantie voor opgeven, zo mooi vind ik het. Uiteraard heeft het er ook mee te maken dat ik op jonge leeftijd al heb leren skiën en al vaak op wintersport ben geweest. Technisch skiën is dan wel nooit het voornaamste doel geweest (als ik maar kon raggen), maar gelukkig is de techniek wel zo goed, dat het skiën me weinig energie kost.

We waren ervan uitgegaan, dat ik wellicht 2 of 3 afdalingen per dag kon maken en de rest zou rusten in de restaurantjes. Mijn vriendin al helemaal blij, omdat zij skiën leuk vindt, maar het gezellig in restaurantjes of in de zon in ligbedden zitten ook zeer aangenaam vindt. Hoe anders was de werkelijkheid; geen spoortje vermoeidheid, heerlijk skiën en een zeer aangenaam gezelschap.IMG_1737

Dit maakte dat ik een week lang het gevoel heb gehad dat ik gezond was. Wat is dat veel waard!! Dat hebben we toch maar in de pocket! Het grapje dat ik een placebo had gekregen in plaats van een chemo, was snel gemaakt…. Mijn haar heb ik nog, ik voel nog geen vermoeidheid en mijn algehele conditie is kennelijk uitstekend! Dinsdag moet ik weer voor een foto en bloedwaardenonderzoek. Dan zullen we wel weer met beide benen op de grond staan.

Het weekje skiën ervoer ik nog intensiever dan anders, omdat ik bij alles ervan uitga, dat het zomaar mijn laatste keer kan zijn. Heerlijk met Bram heel hard van de piste geskied. Hij zei nog dat ik niet ziek mocht worden, omdat ik de enige was die zijn snelheid had. Samen met Marin als ski juf van de piste afgegaan. Zij heeft alles in zich om later een goede juf te worden. Heerlijk met vrienden lekker elke dag uitgebreid geluncht met steeds meer wijn, resulterend in 2 kilo extra op de weegschaal thuis. Met een heel groot fijn gezelschap oud en nieuw gevierd, maar ook goede gesprekken gevoerd. Ik voel me een rijk mens en ben momenteel intens gelukkig!

7 reacties op “Gelukkig zijn”

  1. Anne Marie schreef:

    Tijdens het surfen op het internet kom je lotgenoten tegen. 4 maanden na mij heb je de diagnose gekregen. Ik heb ook een zeldzame mutatie, maar ben nu in het UMCG wat ik zie als mijn redding. Blijf geloven in jezelf dat doe ik ook en ben er ver mee gekomen. Je bent wezen skieen geweldig!. Leef je leven voor je kinderen!!

    Anne Marie

  2. Monique Koller schreef:

    Wat een heerlijk verhaal .. en ik zie het helemaal voor me .. Merel die naar beneden komt stuiven. Top! Dat ga je nog zeker 19x of (veel) vaker doen!
    Mo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.